Avukatlardan Adalet Bakanı Bozdağ'a 'Asgari Ücret Tarifesi' ziyareti

Ana Sayfa / 06.07.2022 / 162 Geri

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez, Genel Sekreter Av. Veli Küçük, Sayman Av. Gökhan Bozkurt ve Baro Başkanlarından oluşan bir heyet, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ana gündem maddelerini, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nin güncellenmesi, CMK Ücret Tarifesi’nin Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ile eşitlenmesi ve birikmiş adli yardım ücretlerinin ve beraat vekalet ücretlerinin ödenmesi konuları oluşturdu. Sağkan başkanlığındaki TBB heyeti, tarifenin yürürlüğe girdiği Kasım 2021’den sonra ortaya çıkan mali tablo ve enflasyon artışının avukatların mesleklerini yapmalarının önünde engel oluşturacak boyuta ulaştığına dikkat çekti. Bu çerçevede, yürürlükteki Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nin avukatların uğradıkları kayıpları giderecek şekilde yeniden düzenlemesinin gerekliliğine vurgu yapıldı. Ayrıca, daha önceki görüşmelerde de dile getirildiği üzere, CMK Ücret Tarifesinin Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ile eşitlenmesi zorunluluğu dile getirildi.

Devamı İçin Tıklayınız